2022. június 16., csütörtök

A Vörös-szakadék, a különleges természeti képződmény felkeresése - Székelykő-túráink - Nyaralás Torockón, 2022. június 6-11. között


Szűk hetet töltöttünk Torockón, Erdély legszebb és számunkra legkedvesebb falujában, ahol kétszer kel fel a Nap. Már 17 éve járunk ide, és már mint haza érkezünk meg a Bitai panzióban. Itt mindig nagyon jól érezzük magunkat, sokat beszélgetünk a panzió kedves tulajdonosaival, finomakat eszünk és iszunk, és jókat sétálunk ebben a gyönyörű fekvésű, Europa Nostra díjjal kitüntetett faluban.

Idén is szuper időt fogtunk ki, hat nap reggeltől estig tartó napsütést, 26-27 C fokkal, így tényleg elmondhatjuk, hogy itt kétszer kel fel a Nap. A reggelek frissek, az esték kicsit hűvösebbek mint nálunk, de kellemesek.

Azért adtam ezt a címet a bejegyzésemnek, mert amerre nap mint nap túráztunk, onnan az 1128 m magas Székelykő mindig látszott, mindig előttünk volt. A fű ilyenkor nyár elején még üde zöld, tele szebbnél szebb virágokkal.
Minden nap bakancsot húztunk és 6-10 km-t gyalogoltunk, szintben pedig 300-350 métert küzdöttünk le. Fáradtan, de újabb élményekkel gazdagodva tértünk haza....

Még az odautazás napján ejtettük útba ezt a különleges természeti látványosságot, a Vörös-szakadékot. Ez az érdekes természeti képződmény Szászsebes városától 3 km-re északkeletre található. A városból is jól láthatók a vöröses agyagoszlopok. 1950-ben 10 hektáros természetvédelmi területté nyilvánították.

A felvételek 2022. június 6-án készültek.


A Vörös-szakadék mér messzebbről, az autóból nézve

A tábla, ami jelzi, hogy merre kell menni






Autóval egészen közel lehet menni a sziklákhoz, és ott parkolni a fűben

Már gyalogosan megyünk


Közelebbi képek



Már feljebb járunk






Ismét ráközelítve az érdekes formációkra...












Mi ketten









Kilátás a környékre...





Már közeledünk Torockóhoz....

2 megjegyzés:

  1. Nekem a Vörös szakadék-os képek tetszettek a legjobban. Micsoda "marsi" vidék !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, nekünk is nagyon tetszett. Egy igazi különlegesség!

      Törlés