2017. június 15., csütörtök

Az odautazás Torockóra és a Bitai Panzió - Pünkösdi nyaralás Torockón, 2017. június 5-9.


A pünkösdi időszakban idén is eljutottunk pár napra Erdélybe. Bár Csíksomlyóra most nem, de Torockóra, a Bitai Panzióba igen, ahol már évek óta nagyon sok szép napot töltöttünk.

Az amúgy is pihentetőnek szánt napokon a tervezettnél is többet pihentünk -, sétáltunk ebben a szép erdélyi faluban, finomakat ettünk-ittunk, s nem utolsósorban sokat beszélgettünk a kedves házigazda barátainkkal - mivel az időjárás sajnos nem volt a legkedvezőbb.

De a torockói sétákon kívül azért eljutottunk egy másik nagyon szép természeti csodához, a Túri-hasadékhoz is. Azt is mondhatjuk róla, hogy a Tordai-hasadék "kistestvére", kevésbé ismert, de szépségben vetekszik vele, és ugyanúgy, vagy talán még vadregényesebb. Mi csak a hasadék tetején sétáltunk végig, mivel az alja, a benne folyó patak mentén nagyon nehezen járható.

Ebben az első sorozatban a Torockóra való odautazásból, valamint a panzióról és a sok finomságról készült képek láthatóak - amiket Magdi, a panzió háziasszonya sütött-főzött.

A felvételek 2017. június 5-9. között készültek.


Odautazás - pihenés a Bihar-hágó mentén és az Aranyos-völgyében

Először ennél a szép kilátást nyújtó pihenőhelynél álltunk meg... Majd a Bihar-hágó tetején, ahol elfogyasztottuk az ebédünket....Végül az Aranyos-völgyében pihentünk egy kicsit, és gyönyörködtünk a tájban...
Torockón, a Bitai Panzióban

A panzió az utcáról nézve

A hangulatos udvar...A hosszú gang


Kilátás a gang végéből a Székelykőre

Az étkező - nemsokára esszük a finom töltött káposztát.
S még néhány reggeli, vacsora és süti, a sok finomság közül...

Két reggeli...


Zöldségleves grízgaluskával

Karfiolleves húsgombóccal

Töltött káposzta

Vadas

Mics

És a finom sütemények....

Ordás palacsinta

Végül pedig a mennyei torockói hamuzsákAz ehhez az úthoz kapcsolódó összes bejegyzés:

2 megjegyzés: